Δασκαλα
Όλγα Κoσμά

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από τη σχολή Βρεφονηπιοκομίας «Ανδρέας Συγγρός». Έχοντας επαφή με τη φύση από μικρό παιδί, ασχολήθηκε με την ορειβασία και με την ιππασία στο βουνό. Το 2004 ξεκίνησε η επαφή με την αναρρίχηση, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αρχικά,μέσα από την ανάγκη για ένα ευλύγιστο σώμα, ήρθε σε επαφή με τη γιόγκα το 2006, οπότε και ξεκίνησε μαθήματα στην Ashtanga Yoga .Από τότε γεννήθηκε η έμπνευση για έναν καινούριο δρόμο στη ζωή της.

Μέσα από μια διαδρομή στη μαθητεία στη γιόγκα και γνωρίζοντας διάφορους δασκάλους,το 2012 αποκτά στο Yoga House Studio το δίπλωμα στη Hatha Yoga με δάσκαλο το Χρήστο Χαρικιόπουλο. Έχοντας πια δασκάλους τον Γιώργο Τάγκαλο και τη Valerie Saier στο Yoga House Studio, έκανε Flow Yoga, Ashtanga και Hatha Yoga ανοίγοντας τους ορίζοντές της. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια Διαλογισμού και Pranayama.Τελειώνοντας τη σχολή δασκάλων παρακολούθησε σεμινάριο Εμψύχωσης Ενηλίκων στο παιδαγωγικό εργαστήρι «Κόκκινη Κλωστή». Τα επόμενα τρία χρόνια δίδαξε HathaYoga στο Υοga House Studio πλάι στον πρώτο της δάσκαλο. Παράλληλα συνέχισε την εκπαίδευσή της διευρύνοντας και εμβαθύνοντας τη γνώση της πάνω στη Yoga παρακολουθώντας σεμινάριο στη Yin Yoga με τον Καναδό Biff Mithoefer το Μάιο του 2013 και Yin Yoga και Yin Yang flow Yoga με τη Μπέτυ Παπαδοπούλου τον Ιανουάριο του 2014.Το Μάιο του 2014 παρακολούθησε σεμινάριο στη Nada Yoga με την Ελένη Κόρακα.Το 2015 παρακολούθησε σεμινάριο Pranayama και Διαλογισμού με το Γιάννη Γιαπλέ και σεμινάριο στο Chi Kung με το SiFu Guido Schioppa και την Marie-Pascal Tzannes.Το Σεπτέμβριο Iyengar Yoga με θεραπευτική προσέγγιση με τον Ινδό Sharat Arora. Το καλοκαίρι του 2017 παρακολούθησε ένα σεμινάριο Yoga for Musculoskeletal Imbalances με την Ευδοκία Δημητριάδου και ένα στο Fedel Kreiss.

Έχοντας τη φιλοσοφία ότι το ταξίδι στη Yoga δεν τελειώνει ποτέ,όντας και η ίδια ταξιδευτής,ακολουθεί τον όμορφο αυτό δρόμο είτε διδάσκει είτε διδάσκεται.Om shanti!

Γενικα
Yoga

Ποιός είναι ο πρώτος αλήθεια που εξασκήθηκε στη yoga πραγματικά χάνεται στα βάθη του χρόνου, αλλά οι ρίζες της yoga μπορούμε να πούμε ότι φτάνουν έως και 5.000 χρόνια πίσω στην ιστορία του ανθρώπου. Η πρώτη αρχαιολογική μαρτυρία της ύπαρξης της yoga έρχεται στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού κοντά στην πόλη Χαράπα. Σφραγίδες έδειξαν ανθρώπινες φιγούρες να διαλογίζονται σε καθιστή στάση. Το 200 π.χ. ο μεγάλος σοφός Πατάντζαλι γράφει τις Σούτρες. Ένα έργο 196 επιγραμμάτων ,στο οποίο περιγράφει την ουσία του μυαλού και τον τρόπο να το εκπαιδεύσεις.Σ’αυτό το έργο οφείλουμε το κλειδί για την εξάσκηση της σύγχρονης yoga.Ο Πατάντζαλι συγκέντρωσε και ταξινόμησε όλες τις πρακτικές και τεχνικές που υπήρχαν έως τότε. Στη δύση ανοίχτηκε ο δρόμος το 1839 από τον Σουάμι Βιβεκανάντα στο Σικάγο και ως το 1898 η yoga είχε εξαπλωθεί μέχρι και τη Νέα Υόρκη. Έπειτα με τη σειρά τους μεγάλοι δάσκαλοι όπως Αιγιένγκαρ ,Ντεσικατσάρ και Πατάμπι Τζόις ,μαθητές του μεγάλου δασκάλου Κρισναματσάρια, συνεχίζοντας το έργο του, διέδωσαν τη hatha yoga σε όλο τον κόσμο όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Γιατί το προτείνουμε

Για να πάρουμε την αληθινή απάντηση πρέπει να ρωτήσουμε το σώμα μας, την αναπνοή μας, την πλάτη μας ,τους ώμους μας, τους σφιγμένους μυς μας. Η yoga έρχεται να ελευθερώσει τον εαυτό μας από τις εντάσεις της καθημερινής σύγχρονης ζωής. Δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να καλλιεργήσουμε ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα, μας τροφοδοτεί με ενέργεια και δύναμη. Η yoga δεν είναι μια χορογραφία που εκτελείται με οποιοδήποτε τίμημα, δεν είναι η τάση να μιμηθούμε κάποιο πρότυπο που έχουμε για δυνατό σώμα .Η yoga είναι εσύ ,είναι το ταξίδι μέσα στο σώμα σου.