Δασκαλοι
Νάντια Πέππα

Η Ναντια Πεππα είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Αθηνων με δυο ειδικότητες στη ρυθμική γυμναστική και στη Ορχηστική (μουσικοκινητική), έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ναυαγοσώστικης και πρώτων βοηθειών .Ξεκινησε την καριέρα της κάνοντας πρακτική στο σύλλογο ΦΕΡΕΝΙΚΗ με τεχνική σύμβουλο την ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ Χαρά Καρυαμη.

Εχει εργαστεί στο παρελθόν στο σύλλογο Συμμετρον όπως και στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης αλλά και στον Μ.Ε.Σ.Μαραθωνα στο κομμάτι της ρυθμικής και εκγύμναση γυναικών, επίσης έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στο καλοκαιρινό προγραμμα του δήμου Μαραθωνα « παιδί και θάλασσα» όπως και σε αλλά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες αλλά και στο καλοκαιρινό προγραμμα “survivor camp “.Ενα άλλο κομμάτι της εργασίας της όπου αναφέρθηκαμε πριν είναι η ενασχόληση με την εκγύμναση ενήλικων (Pilates, cross training, γυμναστική στην εγκυμοσύνη).

Στοχος της είναι η αδιάκοπη ενασχόληση της με προγράμματα για παιδιά (ρυθμική γυμναστική) και η προσπάθεια της να εμπλουτίζει όλο και περισσότερο τις γνώσεις της πάνω στο αντικείμενο μέσα από σεμινάρια και ημερίδες .


Χριστίνα Μπουχάγιαρ

Γεννήθηκε 30/09/1990. Είναι Απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού(Τ.Ε.Φ.Α.Α), με ειδικότητα στη Ρυθμική Γυμναστική. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολιόταν με διάφορα είδη χορού ( Μοντέρνο χορό, κλασσικούς παραδοσιακούς χορούς, κλασσικό μπαλλέτο,ρυθμική γυμναστική).

Έχει φοιτήσει 10 χρόνια σε σχολές μπαλλέτου και σύγχρονου χορού εκ των οποίων δύο στη σχολή Μεταξόπουλου. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στόν Δήμο Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, ως γυμνάστρια στο CAMP <<ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ>>, για παιδιά ηλικίας 5-15 ετών με ενασχόληση τους σε αθλητικές δραστηριότητες,κολύμβηση στην θάλασσα, δημιουργικές κατασκευές, χορό, μπαλλέτο, ρυθμική γυμναστική, τοξοβολία και σιτησή τους. Ακόμα ως προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής και μουσικοκινητικής αγωγής σε προγράμματα με συμμετοχή των παιδιών σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Έχει λάβει μέρος σε εθελοντικά προγράμματακαι και έχει λάβει Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για άριστη επίδοση’Diploma of participation in 18th international congress of the European committee for sport’. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων και γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες και Ναυαγοσωστική.

Η Πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: ‘Η εξέλιξη της εξωτερικής εμφάνισης των αθλητριών της ρυθμικής γυμναστικής’ με προγραμματισμένη δημοσίευση άρθρου σε περιοδικό.Επιθυμία της είναι να συμβάλλει όσο μπορεί στην διαμόρφωση μιας καλής ψυχικής και σωματικής κατάστασης των αθλητριών της.

Πιστεύει πως ένα παιδί χρειάζεται μια υπομονετική καρδιά να το ακούει κι όχι ένα λαμπρό μυαλό να το επικρίνει, ανοικτές αγκαλιές που το αποδέχονται κι όχι αυστηρά μάτια που βλέπουν τα λάθη του, ευγενικά χέρια που το καθοδηγούν κι όχι μια σκληρή φωνή που το διατάζει.

Γενικα
Ρυθμική Γυμναστική

Μέσα από το άθλημα, Μουσική Κίνηση & Χορός τα παιδιά θα μάθουν την συνεργασία και την ομαδικότητα μέσω παιχνιδιού που πάντα θα συνδέεται με την εκγύμναση. Θα διδαχθούν μπαλέτο, σωστή στάση του σώματος και διάφορα όργανα.

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα στο οποίο άτομα ή ομάδες αθλητριών χειρίζονται ένα ή περισσότερα όργανα από τα εξής: σκοινί, κορδέλα, στεφάνι, μπάλα, κορύνες ή ελεύθερα (χωρίς αντικείμενο).

Πολλές αθλήτριες εκτελούν μια ρουτίνα μαζί σ’ένα ανώτατο όριο δυο τύποι αντικειμένων μπορούν να χρησιμοποιούνται απο την ομάδα. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδιάζει στοιχεία από μπαλέτο, γυμναστική, χορό και πράξεις χειραγώγησης αντικειμένων.

Το ξεκίνημά της στην Ελλάδα ως αγωνιστική γυμναστική εμφανίστηκε λίγο πριν από το 1890, με αφορμή την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 1897, μετά την τελετή των 1ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, άρχισαν να πραγματοποιούνται εγχώριες διοργανώσεις.